MTB Sport

Online sportwinkel

Vermoeide benen

Al geruime tijd had ik last van vermoeide benen. Eerst dacht ik dat ik te veel deed, maar ook na een tijdje wat rustiger aan doen, bleef ik last houden. Ik ben toen toch maar een keer naar de huisarts gegaan. Zij heeft diverse dingen gecontroleerd, o.a. of ik geen spataderen had. Dit was niet het geval.logo_footlogics-webOorzaak

Er werd uiteindelijk geconcludeerd dat ik te veel zat tijdens mijn werk. Ik zit dan altijd met mijn benen over elkaar. En ik heb ook nog eens vaak strakke skinny jeans aan. Deze 2 dingen bij elkaar zijn niet goed voor mijn bloedsomloop en daardoor kan ik wellicht vermoeide benen krijgen. Maar ook werd er geconstateerd dat ik mijn enkel/voet licht naar binnen draai en daardoor belast ik mijn kuitspier extra en het is zeker dat dat een oorzaak is van vermoeide benen.

Oplossing

De oplossing was eigenlijk heel erg simpel: steunzolen. Door de steunzolen in mijn schoenen te dragen, draaide ik mijn enkel/voet niet meer naar binnen en was de overbelasting van mijn kuitspier weg. Het was natuurlijk niet per direct over, maar ik voelde na een week al verbetering en nu heb ik helemaal geen last meer van vermoeide benen!