MTB Sport

Online sportwinkel

Zo kies je een goed matras van 150 x 210 centimeter

matras 150 x 210

Wanneer je aan de lange kant bent, dan moet je hier rekening mee houden in je keuze voor een matras. Het is dan goed om tenminste tien centimeter extra te rekenen aan de lengte van je matras. Een matras van 150 x 210 centimeter is bijvoorbeeld net iets langer dan de gemiddelde matras van 200 centimeter lang. Maar het zou goed kunnen dat dit precies die extra centimeters zijn die jij nodig hebt. 

matras 150 x 210

Een matras kiezen

Wanneer je een matras uitzoekt dan zijn er een aantal belangrijke zaken die meespelen:

  • je lengte
  • je breedte
  • je gewicht
  • je slaaphouding
  • je voorkeuren qua slaapcomfort

Met name je lengte, breedte en gewicht spelen een grote rol in het soort matras dat je nodig hebt. En daarbij gaat het niet alleen om de afmetingen van het matras, al moet dit zeker niet onderschat worden. Het gaat daarnaast nog veel meer om de kwaliteit en inhoud van het matras. Wanneer je zwaar bent dan zak je doorgaans verder weg in het matras. Daar moet je wel rekening mee houden natuurlijk. Een foam matras kan nog altijd bijvoorbeeld maar het is dan wel verstandig om de meest stevige versie te kiezen van dit populaire matras.

Je slaaphouding

Wat veel mensen nog wel eens vergeten, is dat je slaaphouding minstens zo belangrijk is voor de kwaliteit van je nachtrust. Want als jij altijd op je buik slaapt, dan lig je heel anders dan mensen die geregeld op hun zij liggen.