MTB Sport

Online sportwinkel

Aan de slag met padel

Iedereen die wat weet over balsporten, is wel bekend met padel. De sport groeit sterk in populariteit, vooral de laatste paar jaren. Op steeds meer plekken zijn er verenigingen en clubs te vinden, kunnen mensen de sport beoefenen en alle benodigdheden kopen om een potje padel te kunnen spelen. Maar voor de onervaren beginner is het misschien onduidelijk welke uitrusting het meeste aanbevolen wordt. Daarom staat dat hier beschreven.

Racket

Om te beginnen is het natuurlijk zaak dat iemand in bezit is van een padel racket. Net zoals bij tennis is een racket bij padel waarschijnlijk het belangrijkste was iemand kan hebben om de sport te beoefenen. Met de handen spelen wordt namelijk aardig moeilijk. Er zijn veel verschillende padel rackets te vinden op de markt. Hierin zijn verschillen te ontdekken, zoals het materiaal waarvan het gemaakt is, de vorm van het racket en de technologieën benodigd om het in elkaar te zetten. Deze verschillen zorgen ervoor dat niet iedere racket evenveel wordt aanbevolen voor iedere speler. Het ligt aan de mate van professionaliteit waarop de speler speelt en de fysieke mogelijkheden, zoals het gewicht van het racket in de hand van de speler. Voor beginners of casual spelers zijn ronde rackets helemaal goed.

Kleding en schoenen

Naast het hebben van een racket, is kledij belangrijk. Iemand heeft namelijk speciale kleding aan wanneer zij aan het sporten zijn en padel verschilt hier niet in. over het algemeen wordt lekker zittende sportkleding aanbevolen. Er bestaat eigenlijk niet iets als speciale padel kleding, maar materialen zoals spandex of elastaan worden aanbevolen. Deze kunnen namelijk de frictie van de sport aan. Schoenen zijn wel belangrijk. Je wilt immers niet uitglijden op de baan. Padel schoenen lijken op tennisschoenen en zijn essentieel om een goed potje padel te kunnen spelen. Let erop dat de juiste schoenen worden gekocht voor jou, met de juiste zool, demping, stabiliteit en grip. Dit verbetert de prestaties van de speler en verkleint het risico op blessures, wat natuurlijk goed is voor iedereen. 

Accessoires

Overige accessoires worden ook nog aanbevolen voor de padel speler. Dit zijn bijvoorbeeld padel ballen, om het spel echt te kunnen spelen, rugzakken, om alles in te doen, racketbeschermtape en een overgrip. De padel ballen zijn natuurlijk essentieel voor het spelen van een potje, de andere items zijn accessoires die het spel net wat makkelijker kunnen laten verlopen. Op padelstore.com  zijn alle benodigdheden, zowel de essentiële als minder essentiële benodigdheden, te vinden voor de beginnende én ervaren padel speler.