MTB Sport

Online sportwinkel

Vier voordelen van afslanken met een voedingsschema

Afslanken met een voedingsschema

Wil je er een paar kilo’s van af halen, maar lukt dit nog niet? Dan kan dit zijn, omdat je niet goed eet. Als je wilt afslanken dan is voeding net zo belangrijk als voldoende beweging. Beweeg je genoeg, maar let je niet op je voeding dan zul je minder snel afslanken. In deze blog vind je 4 voordelen voor afslanken met een voedingsschema.

Geen last minute beslissingen

Als je wilt afslanken met een voedingsschema dan wil je geen overhaaste beslissingen nemen. Vooral niet als je in de supermarkt staat want de kans bestaat dat je dan iets ongezonds koopt. Als je een lange dag op het werk gehad hebt, dan wil je niet lang over je maaltijd nadenken. Je wilt wat eten en niet nadenken over het aantal calorieën dat je maaltijd bevat. Door van tevoren een schema te hebben, hoef je niet meer na te denken over wat je die avond gaat eten. Je hebt dit zelf al vooraf berekend of je hebt dit laten doen door een deskundige. Er staat dus een gezonde maaltijd op de planning.

Eet niet te veel

Als je afslankt met een voedingsschema dan wil je niet te veel eten. We zijn vaak slecht in het inschatten van portiegroottes en de calorieën die daarbij horen. Zomaar wat maken werkt dus vaak niet goed, en kan je verder van je doel brengen. Door alles vooraf te bedenken voorkomt dat je te veel eet. Je kunt het aantal calorieën precies berekenen waardoor je niet te veel calorieën binnenkrijgt. Mocht je toch nog wat willen eten na je maaltijd wacht dan even af. Het blijkt dat je maag pas na 20 minuten een seintje aan je hersenen geeft dat je vol zit. Wacht dus eerst 20 minuten en mocht je nog steeds wat willen eten, dan is het verstandig om iets gezonds te eten zoals een stuk fruit. 

Je kunt je schema aanpassen

Je begint je voedingsschema altijd met een bepaald doel. Of dit nu afslanken of aankomen is je kunt je voedingsschema vervolgens altijd aanpassen. Als je afvalt dan kun je voor jezelf het doel stellen om per dag 200 calorieën minder te eten. Dit kan je begin doelstelling zijn. Hou je dit al een tijdje vol en wil je meer afvallen, dan kun je je doelstelling bijstellen naar bijvoorbeeld 250 calorieën per dag. Let er wel op dat je nog voldoende calorieën binnenkrijgt en je jezelf niet uithongert. 

Voedingsschema bewaren

Je kunt je voedingsschema ook bewaren. Als je gewicht wilt verliezen, dan zul je gezond moeten blijven eten. Een dieet van een paar weken helpt vaak niet zoveel. Je zult dit een langere tijd moeten volhouden om resultaat te behalen. Als je na verloop van tijd tevreden bent over het resultaat dan kun je je voedingsschema’s bewaren voor later. Heb je een keer een drukke week en geen tijd om gezonde maaltijden te bedenken, dan kun je altijd je voedingsschema uit de kast pakken en daarvandaan maaltijden bereiden.

Plannen is goedkoper

Vaak denken mensen dat gezonder eten ook duurder is. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Plannen maakt je maaltijden een stuk goedkoper. Als je weet wat je wilt eten voor de rest van de week, dan kun je in grote hoeveelheden inkopen doen. Vaak zijn grote hoeveelheden goedkoper, omdat je veel tegelijk koopt. Ook zorgt een planning ervoor dat je geen eten hoeft weg te gooien. Je weet de hoeveelheden die je gaat eten dus er is geen reden om eten weg te gooien. Ook dit scheelt in de portemonnee.