MTB Sport

Online sportwinkel

Wist jij al de voordelen van tafeltenissen

Een tafelvoetbaltafel wordt vaak door families gebruikt tijdens de zomervakantie in een accommodatie. Je kunt deze echter ook gewoon zelf online kopen, met een divers aanbod aan soorten en maten. De verschillende modellen van deze tafels zorgen ervoor dat er voor iedereen wat geschikts bij zit. Zo zijn er voetbaltafels voor beginners, maar ook tafels voor gevorderden die al lange tijd spelen. Daarnaast beschikken de tafels allemaal over een goede kwaliteit, waarbij sommige ook speciaal gekeurd zijn. Kortom, voor elk budget is er een gepaste voetbaltafel te vinden die garant staat voor veel speelplezier.

Welke soorten tafelvoetbaltafels heb je?

Bij het kopen van een voetbaltafel zijn er veel mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Ten eerste zijn er natuurlijk verschillende prijsklassen te vinden. Ook verschillen de tafels in de leeftijdsklasse die ervan gebruik maakt. Zo heb je speciale tafels voor kinderen, maar ook tafels voor professionele tafelvoetballers. Deze tafels bevatten een speciaal keurmerk, die ervoor zorgt dat de voetbaltafels ingezet kunnen worden voor profwedstrijden. Daarnaast heb je ook verschillende merken die voetbaltafels produceren, waarbij er verschil zit tussen de prijs en de kwaliteit van het materiaal. Zo bestaan er bijvoorbeeld voetbaltafels die een speelveld hebben die gemaakt is van een glasplaat, waardoor het balletje makkelijker rolt. Ook heb je een speelveld die gemaakt is van het materiaal mdf.

Tafelvoetballen op hoog niveau

In het tafelvoetbal bestaan er professionele competities waarin tafelvoetballers het tegen elkaar opnemen. In Nederland zijn er bijvoorbeeld veel Limburgers die op hoog niveau doen aan tafelvoetballen. Via speciale toernooien kan vervolgens beslist worden wie ervandoor gaat met de prijs van beste tafelvoetballer. Voor het spelen van deze toernooien zijn natuurlijk goede tafelvoetbaltafels nodig, die tevens speciaal gekeurd zijn door de ITSF. Deze tafels zijn dus van hoge kwaliteit en zijn stukken zwaarder dan andere tafels door het stevige gewicht van de stangen. Daardoor kunnen spelers zo optimaal mogelijk presteren tijdens hun wedstrijden.

Indoor en outdoor voetbaltafels

Bij het tafelvoetballen zijn er meerdere opties als het gaat om waar je wilt spelen. Je kan namelijk kiezen om bijvoorbeeld een tafelvoetbaltafel in je tuin neer te zetten. Daarvoor zijn er speciale voetbaltafels geproduceerd die materiaal bevatten die speciaal voor buiten gemaakt is. De roestvrije onderdelen zorgen ervoor dat je zonder problemen buiten kunt tafelvoetballen. Als het buiten lekker weer is, kan je dan in de tuin een gezellig potje tafelvoetballen. Het is vaak wel handig om een afdekzeil te gebruiken om over je tafel te leggen, bijvoorbeeld als er regen op komst is. De indoor voetbaltafels zijn natuurlijk het meest populair en kunnen op meerdere ondergronden geplaatst worden, afhankelijk van het gewicht van de tafel.

Balletjes voor op de tafel

Voor het spelen van een potje tafelvoetballen, is het natuurlijk essentieel om over voldoende balletjes te beschikken. De meeste tafelvoetbaltafels komen met een setje ballen, maar die kunnen in de loop der jaren kwijt raken of kapotgaan. Daarom is het belangrijk om bij het zoeken naar ballen te kijken naar de kwaliteit en het formaat. Sommige ballen zijn namelijk geschikt voor specifieke tafelvoetbaltafels en kunnen daardoor afwijken in formaat. Ook de kwaliteit van de balletjes verschilt, waardoor sommige ballen minder lang meegaan dan anderen. Tenslotte is het handig om de ballen in setjes te kopen omdat deze vaak voordeliger zijn.