MTB Sport

Online sportwinkel

Van pandemie naar kerngezond

We zitten natuurlijk in een wereldwijde pandemie waardoor de wereldgezondheid in gevaar is. Mensen worden ziek, sommige serieus anderen hebben lichtere symptomen. Ook is duidelijk geworden dat het risico groter is voor oudere mensen en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Zo hebben mensen die diabetes hebben vaker serieuze klachten door het virus. Het is dus duidelijk dat het loont met betrekking tot het Corona virus om gezond te eten en niet te zwaar te zijn. Diabetes 2 patiënten kunnen zelfs vaak door gezonder eten hun diabetes genezen. Een ding is dus duidelijk, gezond eten en goed bewegen is gezonder en zorgt ook voor meer veiligheid tijdens een pandemie. Daarom is deze pandemie een goede ‘wake up call’ om je persoonlijke fitness serieus te gaan nemen. In dit artikel bespreken we de juiste stappen om tijdens deze pandemie kerngezond te worden.

Maak het niet te ingewikkeld

Veel mensen die besluiten aan hun gezondheid te werken maken de fout dat ze het veel te ingewikkeld maken. Ze beginnen aan een dieet dat onmogelijk vol te houden is met veel te veel beperkingen. Of ze gaan twee weken lang elke dag na de sportschool. Daarna geven ze op aangezien zo’n gezondheidsregime onmogelijk vol te houden is. Een veel beter idee is om gewoon simpele en kleinere stappen te nemen. Begin met dagelijks gewoon drie keer gezond te eten en stop zodra je geen honger meer hebt. Veel mensen eten te veel totdat ze echt vol zitten, het kost je maag ongeveer twintig minuten om te realiseren dat je gegeten hebt. Dus eet rustig en bedachtzaam.

Sport regelmatig, beweeg elke dag

Het is absoluut niet noodzakelijk om elke dag uren in de sportschool te zweten. Een veel betere optie is om een paar keer per week te sporten, en dan ook een sport te doen die je leuk vindt. Als je graag voetbalt, of gaat klimmen in de klim hal, of zwemt, dan is dit net zo gezond en een stuk makkelijker vol te houden dan elke keer alleen naar de sportschool. Ga ook samen sporten met vrienden of familie. Als je echt serieus wilt gaan sporten dan kun je kiezen voor een personal trainer. Persoonlijk heb ik een personal trainer Zaandam gekozen.

Je hoeft niet meer dan een paar keer per week flink te sporten. Maar wat wel belangrijk is, is dat je elke dag een tijdje beweegt. Je kunt een flinke wandeling maken of bijvoorbeeld gaan fietsen. Als je in een stad woont en werkt dan is het al heel slim om simpelweg naar werk te fietsen en zo al flink wat beweging te krijgen.