MTB Sport

Online sportwinkel

Mijn eerste baseball wedstrijd bij de Yankees

Tijdens mijn vakantie naar Amerika heb ik voor het eerst in mijn leven een baseball wedstrijd bijgewoond. Ik had er nooit echt veel interesse in, maar deze wedstrijd tussen de Yankees en Sox heeft mijn leven wel veranderd. Ben je benieuwd hoe honkbal werkt en hoe mijn ervaring was? Lees dan snel verder voor het hele verhaal!

Hoe werkt het spel

Om te beginnen is het naar mijn idee wel verstandig dat je precies begrijpt hoe honkbal in zijn werk gaat. Het spel wordt gespeeld door twee teams met elk negen spelers. Laten we beginnen met de innings, hier had ik zelf namelijk nog wel wat moeite mee om te begrijpen.

Een honkbal wedstrijd bestaat ui negen innings. In een inning zijn beide teams zowel één keer slagpartij als één keer veldpartij. Vaak is in de eerste inning, het team dat uit speelt ‘aan slag’. Het thuis spelende team speelt dan in het veld. De halve inning eindigt wanneer er drie keer uit wordt gegooid. Dit betekent dat de slagman de bal drie keer mist nadat de pitcher heeft gegooid. Is dit duidelijk? Ik hoop het.

Nu dit duidelijk is kan ik het verloop van het spel gaan uitleggen. Zoals je weet bevat het veld uit vier honken. Elk honk is bezet door een teamlid van de veldpartij. Alleen de man die aan slag is krijgt de kans om punten te scoren. Het is de taak van de mensen in het veld om de slagman af te tikken met de bal. Wanneer elk honk door dezelfde speler wordt gepasseerd krijgt het team 1 punt. Als alle vier de honks in één ronde worden uitgerend door speler die aan slag was, heet dit een home run, en dat is alles wat je wilt zien in een baseball game.

Op bezoek bij de New York Yankees

Zodra je het stadion binnenloopt merk je direct al een complete verandering in de sfeer. Iedereen is gespannen en is laaiend enthousiast over de te spelen wedstrijd. Iedereen is even goede vrienden en er wordt overal gelachen en gedronken.

Om mezelf een beetje bij de rest van het publiek te laten mengen, heb ik mijn Dsquared pet verruild voor een echte new York Yankees pet in het rood. Na het aanschaffen van mijn nieuwe lievelings pet zijn ik en mijn gezelschap doorgelopen naar de tribune. Hier hebben we het comfortabel gemaakt voor onszelf want we wisten niet hoe lang de wedstrijd zou duren. Soms duren honkbalwedstrijden wel 3 tot 4 uur!

Hoe dan ook, toen het spel begon was het al snel duidelijk wie de winnaar zou worden. In de eerste inning werden er maar liefst twee homeruns geslagen door het bezoekende team! Wie had dat kunnen denken. Het was een mooie dag, maar toch had ik liever de Yankees zien winnen in mijn nieuwe pet.