MTB Sport

Online sportwinkel

Alles wat je moet weten over quad rijden

Veel mensen vinden het enorm tof om een keer te rijden op een quad. Quad rijden mag helaas niet overal. Wil je bijvoorbeeld op een openbare weg rijden met een quad? Dan moet je beschikken over een quad die goedgekeurd is voor de openbare weg en hiernaast moet je ook nog in bezit zijn van een geldig rijbewijs. Gelukkig zijn er veel wegen waar quad rijden veel leuker is. Het is vaak veel leuker om lekker door de modder te scheuren en heuveltjes op en af te gaan. Gelukkig is deze mogelijkheid er ook op verschillende plekken in het land.

Action Planet

Een locatie waar je zelf quad kan rijden op een toffe locatie is bij Action Planet in Amsterdam-Spaarnwoude. Hier kan je quad rijden zoals het echt bedoeld is. Ze hebben een locatie gebouwd speciaal voor de enthousiaste quadbestuurders die even helemaal los willen gaan. Onder toezicht van een ervaren begeleider kan je alles onder de knie krijgen. Er zijn speciaal ingerichte parcours die verschillende uitdagingen met zich mee brengen.

Wie mag er rijden?

Quad rijden is niet alleen voor grote mannen, maar kinderen vanaf 12 jaar mogen al op een quad rijden. Natuurlijk rijden de jongere kinderen nog op speciale quads die wat eenvoudiger te vesturen zijn, maar ook voor hen is een dagje quad rijden een ervaring die ze nooit meer besturen. Op de meeste terreinen ben je verplicht om te beschikken over een rijbewijs om een quad te mogen rijden. Op plekken, zoals bij Action Planet, kan je gelukkig quad rijden zonder dat je over dit rijbewijs hoeft te beschikken.

Wil je nou een dagje quad rijden voor 2 personen cadeau geven? Dan kan dit bij Action Planet!