MTB Sport

Online sportwinkel

Werken als trainer

Ben je op zoek naar een nieuwe, uitdagende baan?  Of wil je de huidige branche waar je al in werkt een totaal andere functie vinden? Een nieuwe baan is voor iedereen een grote uitdaging. En om een totaalbeeld te krijgen wat er allemaal voor functies beschikbaar zijn, is het verstandig om je bij een vacature site aan te melden. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar alleen de vacatures in Den-Haag, dan kun je dat eenvoudig aangeven op deze sites en krijg je zo een overzichtelijker beeld van wat er in jouw omgeving beschikbaar is.

Deel jouw kennis en motiveer anderen

Wil jij graag al jouw kennis met anderen delen, ben je sociaal sterk en wil je graag anderen motiveren? Kijk dan eens naar vacatures voor trainer. Als trainer help je anderen bij het verbeteren van zijn vaardigheden en kennis bijvoorbeeld voor het werken aan iemands persoonlijke ontwikkeling of het verbeteren van prestaties op werk. Er zijn tal van vacatures voor trainers te vinden. Ga bijvoorbeeld aan de slag als interne trainer bij een organisatie, werk op zzp basis of ga werken bij een trainingsbureau. Wordt personal trainer of ga bijvoorbeeld nieuwe werknemers trainen bij je huidige baan. Of wordt vrijwilliger in de zorg als trainer welzijn. 

Welke opleiding heb je nodig om trainer te worden?

Voor de meeste trainer vacatures heb je minimaal een mbo-diploma nodig. Maar de meeste mensen die trainer worden hebben een achtergrond als bijvoorbeeld coach, psycholoog docent of loopbaanadviseur. Maar je kunt ook een specifieke opleiding volgen tot trainer, namelijk hbo-opleidingskunde. Of volg een hbo-opleiding die trainingsvaardigheden als specialisatiefase heeft. Denk hierbij aan een opleiding als human resource management of bijvoorbeeld pedagogiek. 

Solliciteren op de vacatures voor trainer

Om eenvoudig te solliciteren op jouw droombaan als trainer kun je je aanmelden op bijvoorbeeld een vacaturesite. Zo krijg je dagelijks de nieuwe trainer vacatures via de mail binnen. En solliciteer je gemakkelijk met 1 druk op de knop, voeg je motivatiebrief en cv toe en voor je het weet ga jij aan de slag bij jouw droombaan!