MTB Sport

Online sportwinkel

Hoe kom je achter iemands kredietinformatie?

krediet infomatie

In Nederland krijg je één keer per jaar de mogelijkheid om een gratis kredietrapport aan te vragen. Je kan dan te weten komen of je als ‘debiteur’ of ‘crediteur’ bent vermeld. Als je meer informatie over jouw rapport wilt (bijvoorbeeld details over informatie die onjuist is), moet je daar vaak voor betalen. Ook kredietverstrekkers kunnen jouw kredietinformatie inzien. Waar wordt deze informatie nou eigenlijk voor gebruikt? In dit artikel leg ik je hier alles over uit!

Waarvoor wordt jouw kredietrapport gebruikt?

Jouw kredietrapport is een momentopname van je financiële geschiedenis. Het is ongelooflijk belangrijk voor je om te weten wat er in staat. Er staan dingen in die belangrijk zijn om naar te kijken. Een bedrijf dat jou bijvoorbeeld aan wil nemen, kan jouw kredietrapport ook opvragen en dan wil je natuurlijk wel dat je er goed voor staat.

krediet infomatie

Ook wanneer je een lening aanvraagt, of het nu een hypotheek of een autolening is, zal een kredietverstrekker jouw kredietrapport controleren. Op dezelfde manier, als je ooit te laat bent met het betalen van een rekening (een creditcardrekening of zelfs jouw energierekeningen), zal je informatie worden opgenomen in jouw rapport. Een geldschieter of kredietverlener die dit ziet, heeft het volste recht om op zijn hoede te zijn voor het uitlenen van geld aan iemand die consequent zijn rekeningen te laat betaalt.

Wil jij nou meer weten over jouw krediet informatie? Kijk dan even op deze site voor alle informatie!