MTB Sport

Online sportwinkel

Beginnen met traden in enkele stappen

Traden is een spannend proces. Gelukkig is er tegenwoordig allerlei informatie beschikbaar die het veel toegankelijker maakt voor de gewone mens om te beginnen. Zo ook deze blog! Alles is heel toegankelijk op het internet. In deze blog leggen we het je in een paar stappen uit.

Vind een broker

Een goede broker vinden is heel belangrijk. Maar, wat is een broker dan? Een broker is een platform waar jij je geld op stort om vervolgens op te gaan handelen. De broker biedt de service aan om voor particuliere beleggers te gaan traden/investeren. Je hebt verschillende sites die brokers vergelijken. Kijk ook eens naar bijvoorbeeld een bitvavo review of de avatrade reviews. Wanneer je een broker kiest, moet je goed kijken naar de mogelijkheden die je broker biedt. Je keuze is dus sterk afhankelijk van waar je in wil beleggen. 

Account aanmaken

Je zult ook een account aan moeten maken bij de broker die je hebt gekozen. Schrik niet wanneer ze vragen om dingen als foto’s van je identiteitsbewijs, bewijs van adres, bankgegevens etc. Dit vraagt vrijwel iedere broker. Dan moet je ervoor zorgen dat je geld hebt op je account om te gaan beleggen. Je moet een strikt budget met jezelf afspreken. Ook moet je eerst even kijken naar hoe je geld gaat storten op je account. 

Strategie en kennis

Voordat je begint met beleggen moet je je strategie bepalen. Wil je elke dag aankopen en verkopen (daytraden), wil je voor een aantal dagen/weken in je positie blijven (swingtraden) of wil je er geld instoppen en er niet meer naar om hoeven kijken? Dit zijn allemaal opties, en bepalen ook hoe je je moet voorbereiden. Wanneer je er voor écht lange termijn in wil zitten, zul je vooral moeten kijken naar het project/het bedrijf waar je in belegt. Verwacht je dat het nog wel even zal bestaan en winst zal blijven maken? Als je voor kortere tijd in je positie wil blijven, zul je wat meer moeten doen. Je moet bepalen hoe je instapt (entry), wanneer je er uitstapt bij verlies (stop loss) en wanneer je er uitstapt bij winst (stop profit). Dit zul je van tevoren moeten vaststellen, wil je een winstgevende trader worden. Deze dingen dien je te bepalen door een technische analyse te maken, en gebruik te maken van price action, price patterns en indicatoren. Je zult dus echt goed beslagen ten ijs moeten komen, wil je winst maken.