MTB Sport

Online sportwinkel

Wat is een aluminium plaat bedrukken en offsetdruk?

aluminium plaat bedrukken

Een aluminium plaat bedrukken is een dun en vlak vel dat vaak wordt gebruikt voor het afdrukken van brochures, catalogi, kranten en andere publicaties. Drukplaten worden vaak offsetdruk genoemd. Deze afdrukmethode werkt door elk ontwerp of afbeelding over te brengen op een aluminium metalen plaat. Het proces van het overbrengen van afbeeldingen kan worden bereikt door middel van fotochemische en fotomechanische processen. Eén plaat is ontworpen voor één kleur. Vervolgens worden de aluminium platen op de plaathouder bevestigd. Vervolgens worden het water en de inkt aangebracht wanneer de papieren erdoorheen gaan. De drukplaten spelen een essentiële rol bij het overbrengen van het ontwerp of de afbeeldingen op het papier.

aluminium plaat bedrukken

Het proces van offsetdruk

Zoals eerder vermeld, maakt offsetdruk gebruik van aluminium platen om de afbeelding of tekst op papier over te brengen. De platen zijn vaak gemaakt van dunne aluminium plaat. Soms worden echter andere materialen gebruikt voor de drukplaten. Je kunt bijvoorbeeld ook rubber of kunststof platen gebruiken. Metalen platen zijn duurder dan andere materialen. Dit blad kan echter langer meegaan. Bovendien zijn aluminiumplaten nauwkeuriger dan andere plaatmaterialen. Het proces van het maken van een drukplaat wordt gestart door de afbeeldingen op de metalen plaat te branden met behulp van een fotochemisch proces. Vervolgens wordt deze plaat op de cilinder bevestigd. De inkt wordt op de rol aangebracht. Vervolgens wordt inkt op het papier overgebracht.

De voordelen van offsetdruk

Offsetdruk wordt vaak gebruikt bij het drukken in de grafische industrie. Hoewel digitaal printen beschikbaar is, gebruiken veel mensen nog steeds de drukplaat methode om de posters of brochures af te drukken. Het resultaat van offsetdruk is duurzaam en origineel. Deze techniek is geschikt voor afdrukken op grote schaal omdat deze kosteneffectief is. Bovendien hebben de resultaten van offsetdruk een uitstekende kleur. Wil je aluminium drukplaten maken? Je kunt de drukplaten bestellen bij de ervaren bedrijven die gespecialiseerd zijn in offsetdruk.