MTB Sport

Online sportwinkel

SportBH: hoe kies je de beste?

SportBH: hoe kies je de beste?

Tijdens het sporten, is het van belang om een goede bh te dragen. Waarom? Het ontbreken van juiste ondersteuning kan pijn veroorzaken. Niet is zo vervelend om activiteiten te doen in pijn. Het is niet alleen vervelend, maar leidt ook enorm af. Misschien ook nog goed om te benoemen: het kan slappe borsten veroorzaken. Door de bewegingen moeten je borsten telkens schokken opvangen. Dit kan leiden tot scheurtjes in het weefsel die niet meer te herstellen zijn. Eindresultaat: slappe borsten. En dat wil niemand toch! Daarom is het belangrijk om een goede sportBH te kiezen. Maar hoe kies je dat nou uit? Daar gaan we het in dit artikel over hebben!

De beste sportBH

Waar moet je nou op letten als je een nieuwe sportBH gaat kopen? Het moet aangepast zijn op jouw maat en de intensiteit van de impact van jouw training. Er bestaan verschillende criteria om de beste uit te kiezen. 

Ondersteuning

Dit is een van de belangrijkste criteria. Het is cruciaal om de juiste ondersteuning te hebben, zodat jij op een gezonde en verantwoorde manier kan sporten. Maar wat is een goede ondersteuning? Dat is voor iedereen anders en hangt af van je persoonlijke behoeften. Om het iets makkelijker te maken bestaan er vier zogeheten support levels. Deze levels kun je onderscheiden in minimale (level 1), gemiddelde (level 2), maximale (level 3) en extreme ondersteuning (level 4). Welke heb je dan nodig? Dit hangt af van het type sport, je maat en de mate van ondersteuning die jij fijn vindt. Om je even een idee te geven: een level 1 sportBH is met name geschikt voor yoga, terwijl level 3 geschikt is voor hardlopen. 

Zweetafvoer

Zweten hoort bij bewegen. Dat betekent niet dat het altijd even lekker is. Daarom is het goed om na te denken over de zweetafvoer. Bij activiteiten met lichte intensiteit kun je bijvoorbeeld beter letten op de zachtheid en elasticiteit van de stof. Dit zorgt namelijk voor comfort en bewegingsvrijheid. Het zweetafvoer is hier misschien iets minder van belang dan bij intensieve sporten. Bij activiteiten van gemiddelde of hoge intensiteit speelt de zweetafvoer juist een grotere rol. Kies hier dan ook voor bh’s met technisch textiel en een kruisvorm. Dit zorgt namelijk voor een betere ventilatie. 

Comfort

Het is natuurlijk ook heel belangrijk dat je sportBH lekker zit. Je wilt namelijk wel op een comfortabele manier sporten. Meestal gaat dit gepaard met zachte en flexibele materialen. Daarnaast kan de aanwezigheid van veel naden voor irritatie zorgen. Beperk dit: hoe minder naden, hoe minder irritatie. Ook is de bandbreedte hierin belangrijk. Vaak zijn de schouderbanden wat breder om snijden in de huid te voorkomen. 

Uiterlijk van de sportBH

Ook dit is een belangrijke. Want wie er goed uitziet, voelt zich ook lekkerder tijdens het sporten. Gelukkig bestaan er heel veel verschillende soorten, materialen en kleuren. Voor ieder wat wils dus! Wil je een sportBH met beugel? Kies je een voorgevormd exemplaar of juist niet? Wat voor sluiting wil je? Allemaal vragen waar jij rekening mee moet houden als je een bh bij BH Support uit gaat zoeken!