MTB Sport

Online sportwinkel

Onbekende fiets feiten over Nederland

De beste fietsenwinkel in Nijmegen heeft een paar leuke feitjes over fietsen in Nederland. Brouwer Bike Store is op zoek gegaan naar een paar onbekende fietsen dat bijna niemand wist over Nederland. Wat iedereen natuurlijk wel weet is dat Nederland echt een fietsland is. Dit is bekend over de hele wereld. Dit komt doordat de fietspaden super goed zijn en er regelmatig onderhoud wordt gepleegd door verschillende gemeenten waar nodig is. 

Verschillende redenen om de fiets te pakken

Nederlanders fietsen super veel. Bijvoorbeeld even ontspannen een rondje fietsen, elke week met een vast ploegje racefietsen, fietsen door de mooie weilanden en bossen, naar het werk, na een avondje stappen en je kinderen halen van school. Wat je reden ook is, het blijft super mooi natuurlijk dat Nederland dit rijk is, ook is het goed voor het milieu en bespaar je in deze dure tijden van inflatie een hoop kosten.

Meer fietsen dan inwoners

Er zijn in Nederland meer fietsen dan dat er inwoners zijn. In Nederland zijn er meer dan 23 miljoen fietsen, waarvan 3,4 miljoen elektrische fietsen. Tijdens de ochtend- en avondspits zijn er meer fietsen op de weg dan auto’s. Met de fiets heb je geen gedoe met parkeerkosten betalen of een file. Dit is natuurlijk alleen met mooi weer. Als het slecht weer is pakken mensen veel sneller de auto of het openbaar vervoer. 

15 miljard kilometer per jaar

In Nederland fietsen alle inwoners bij elkaar ongeveer 15 miljard kilometer per jaar. Dit is natuurlijk super veel. Nederland is één van de landen met het hoogste aantal wereldwijd. Daarom is het niet vreemd dat Nederland als fietsland wordt gezien door de rest van de wereldbevolking.  De provincie die het meeste fietst is Zuid-Holland. Heel Zuid-Holland bij elkaar fietst rond de 2,5 miljard kilometer per jaar. In Zeeland en Flevoland fietst men het minste van heel Nederland. In Zeeland ligt dit rond de 0,3 miljard en in Flevoland 0,2 miljard.  

Beste provincies om te fietsen

Als er wordt gekeken naar het aantal fietspaden zit je in Noord-Brabant en Gelderland het beste. In deze 2 provincies ligt er 5.000 kilometer aan fietspaden. In Zuid-Holland heb je ook veel kilometer aan fietspaden, dit is 4.800 kilometer. Er komen natuurlijk steeds meer fietspaden bij dus het kan zijn dat er in de tussentijd meer fietspaden bij zijn gekomen.