MTB Sport

Online sportwinkel

Calisthenics de grondslag van de fitnessindustrie

calisthenics

Als je nog nooit een fitness ervaring heb gehad, zoals trainingssessie calisthenics je kan bieden, zijn er genoeg gegronde redenen waarom je het wel zou moeten doen. Trainen met alleen gebruik van je eigen lichaamsgewicht is een van de meest veelzijdig en effectieve vormen van fysieke fitness training die je maar kan bedenken.

calisthenics

Het is gebaseerd op oefeningen die uitsluitend gebruik maken van je eigen lichaamsgewicht om zo kracht en weerstand op te bouwen. Het is een geweldige manier om je spieren te stimuleren, versterken en je innerlijk als zowel je uiterlijk te hervormen. Als prettige bijkomstigheid verbrandt je met deze krachtige gymnastiek meer calorieën dan de gebruikelijk cardiotraining.

Met en op eigen kracht vet verbranden.

Calisthenics bestaat uit enkele samengestelde oefeningen, die bewezen zijn vet te verbranden in een versneld tempo. De grote spiergroepen stimuleren, door de hartslag te verhogen en het inspanningsniveau langer aan te houden dan wat je doet bij het liften van gewichten zoals bijvoorbeeld biceps curls. Op deze manier je lichaam trainen zal zo’n impact hebben, dat je lichaam om meer calorieën zal gaan vragen, wat dus betekent dat je vetverbranding in rusttijd zal toenemen. Dit is het resultaat door de grotere hoeveelheid spier betrokkenheid, die nodig is voor deze vorm van fitness.

calisthenics

Geen last van overbelaste gewrichten.

Gebruik je gewichten die elke keer maar groter en zwaarder moeten worden om vooruitgang te boeken, dan is het risico op het verkrijgen van blessures vele malen groter. Omdat er bij de oefeningen geen apparatuur wordt betrokken, is de kans op het krijgen van letsel praktisch nihil. De oefeningen zijn daarom ook een zegen voor je pezen en gewrichten. Deze tak van fitness werkt als een booster voor je zelfvertrouwen, deels doordat het een volledige lichaamstraining is wat zorgt voor een goed ontwikkelde lichaamsbouw. Het verhoogt je vermogen tot het hebben van een volledige lichaamscontrole, snelheid, balans, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Ben je nog steeds niet overtuigt? Vraag dan een gratis proefles aan op www.trainstation073.nl.