MTB Sport

Online sportwinkel

Waarom zijn rubberboten zo populair?

Er zijn enorm veel verschillende bootsoorten die jij kan kopen wanneer je van varen houdt. De een houdt liever van een grote zeilboot en de ander vaart het liefst in een sloep. Echter zijn rubberboten nog steeds een van de populairste boten die er zijn te vinden. Hulpdiensten op het water maken ook vaak gebruik van stevige rubberboten. Doordat rubberboten betrouwbare boten zijn worden ze steeds vaker verkocht. In dit artikel geef ik een aantal redenen waarom rubberboten zo populair zijn.

Stabiliteit

Veel rubberboten staan bekend op hun stabiliteit. Zo heb je de stabiele rubberboten van Capelli, die goed zijn voor mensen die op wilde wateren zoals de zee willen varen. Doordat het moeilijk is om te kantelen met zo’n boot, worden de boten ook vaak gebruikt door hulpdiensten zoals de politie of het leger.

Het gewicht

Vooral voor consumenten is het gewicht erg handig. De lichte boten zijn natuurlijk erg makkelijk mee te nemen en hierdoor kan je ze makkelijk mee nemen op een aanhanger. Veel mensen vinden het dan ook fijn wanneer ze een boot mee op vakantie kunnen nemen. Een rubberboot is de ideale boot om dit te doen.

Power

Ondanks dat de boten enorm licht zijn hebben ze wel veel power. Het zijn niet de kleine rubberboten die de meeste mensen kennen. Doordat de boten licht zijn kan je al snel met weinig pk’s hoge snelheden halen.

De prijs

En ten slotte een voordeel waar wij Nederlanders veel van houden: de prijs. Rubberboten zijn over het algemeen een stuk goedkoper als de meeste andere boten. Het is dus heel aantrekkelijk voor veel mensen.

Wil je nou ook een Capelli boot aanschaffen? Dat kan! Neem een kijkje bij een dealer om de juiste boot voor jouw wensen te vinden.