MTB Sport

Online sportwinkel

Welke soorten gietvloeren zijn er?

gietvloer

Gietvloeren. Je hebt ze in verschillende soorten. De ene gietvloer komt vaker voor dan de andere. Welke gietvloeren zijn er nu eigenlijk precies? Lees hieronder meer over de verschillende soorten gietvloeren.

Polyurethaan

Als eerst heb je de polyurethaan gietvloer. Deze vloer is een elastische ondergrond. De mogelijke scheuren die onder de vloer kunnen ontstaan, zullen niet tot nauwelijks zichtbaar zijn op de polyurethaan gietvloer. Hoe langer de scheuren onder de vloer zitten, hoe eerder de scheuren in de vloer kunnen komen. Dit kun je dan zien door middel van lichte strepen of een scheur. Over de vloeren kan nog een laag aangebracht worden als afwerking. De vloer zelf is niet bestendig tegen krassen en verkleuringen. Hiervoor kun je een bescherming aan de vloer toevoegen. 

gietvloer

Epoxy

Ook heb je gietvloeren van epoxy. Deze zijn harder dan bovengenoemde gietvloeren. De kleuren in deze vloer komen beter naar buiten dan bij de polyurethaan vloer. Epoxy is namelijk makkelijk te vermengen met verschillende pigmenten. De vloer is makkelijk te onderhouden en je zult minder snel strepen op de vloer terugzien. Ook deze vloer kan met een extra laagje worden afgewerkt.

Troffelvloer

Naast de bovengenoemde gietvloeren heb je ook de troffelvloer. Deze vloer is gemaakt uit fijn gemalen korrels. Door middel van epoxyhars ontstaat er een hechting tussen de korrels. Door deze combinatie creëer je een hele stevige ondergrond. Deze vloer wordt afgewerkt met meerdere lagen. De vloer is door deze meerdere lagen goed tegen verschillende vloeistoffen en daarnaast makkelijk schoon te maken. Het ziet er daarom erg schoon en hygiënisch uit.

Cementgebonden

Ook heb je cementgebonden gietvloeren. Deze vloer bestaat uit twee lagen die voornamelijk, zoals het woord je al doet vermoeden, uit cement bestaat. Daarnaast zitten er nog bindmiddel en toeslagstoffen bij. Over de vloer wordt nog een laag toegevoegd. Deze laag bestaat uit polyurethaan of wax. Door deze laag bescherm je de vloer tegen vlekken, krassen of deuken.