MTB Sport

Online sportwinkel

Welke fenders heb ik nodig voor mijn boot?

fenders kopen

Als je zelf een boot hebt, ontkom je niet aan fenders kopen. Fenders zijn speciale stootkussens, die gebruikt worden om je boot te beschermen als je het vaartuig aanmeert. Ze hangen dan naast je boot en voorkomen dat het lak van je boot beschadigd raakt als het tegen de wal aankomt. Eigenlijk zijn fenders dus een soort voorwerpen die tussen wal en schip hangen. Maar hoeveel fenders kopen is nodig? En welke fenders heb je nodig voor jouw boot?

Welke type fenders heb ik nodig voor mijn schip of boot?

Er zijn allerlei soorten fenders, die vooral qua formaat verschillen. De stelregel bij het kiezen van de juiste fender is eigenlijk heel simpel: hoe groter je boot is, hoe groter de fenders moeten zijn. Voor relatief kleine boten met een lengte tot 7,5 meter, volstaat een fender van het type F25 58 cm x 15 cm. Voor grotere schepen die een lengte hebben van 7,5 meter tot en met 10,5 meter, heb je als booteigenaar een fender nodig F35 62 cm x 21 cm, als je jouw boot althans optimaal wilt bescherming tegen beschadigingen. Voor een nog iets grotere slag boot tussen de 10,5 meter en 15,0 meter, is een stootkussen F45 70 cm x 24 cm noodzakelijk om je boot goed te kunnen beschermen. Ten slotte geldt voor de grootste boottypes, van 15,0 tot 18,0 meter, dat je fenders moet aanschaffen van het formaat F55 90 cm x 30 cm.

fenders kopen

Hoeveel stootkussens ofwel fenders heb je nodig voor je boot?

De vraag hoevel stootkussens je voor jouw zeilboot of motorboot nodig hebt, is eigenlijk heel simpel te beantwoorden. De regel is heel eenvoudig: voor boten tot 7,5 meter volstaat één stootkussen. Voor boten boven die lengte heb je twee fenders nodig voor een zo goed mogelijke bescherming.

Bekijk nu een groot assortiment aan kwalitatief hoogstaande fenders

Wil je graag voordelig goede fenders kopen voor je schip? Bekijk dan nu het online aanbod van een specialist. Er is een grote collectie voorradig, waar jouw ideale fenders ongetwijfeld tussen zitten. Succes en neem bij vragen contact op met de klantenservice.

Meer verhalen